ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 - Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΩΝ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ!!!

August 25, 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ CLUB ROSSONERI

Αυτό που πολλοί φοβόντουσαν και ακόμη περισσότεροι ευχόντουσαν έγινε χθες πραγματικότητα και ο ΑΠΟΛΛΩΝ από σήμερα θεωρείται και είναι ομάδα Δ' εθνικής. Χθες το μεσημέρι έπεσε η αυλαία για την ομάδα μας αλλά θεωρούμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να δούμε ποιοι και με ποιον τρόπο συνετέλεσαν στην καταστροφική πορεία που εδώ και καιρό ακουλουθεί η ομάδα.

ΔΟΙΚΗΣΕΙΣ : Από το Δαμήλο μέχρι και τα αδέρφια Σολομωνίδη η ιστορία του Απόλλωνα βρίθει παραγόντων (που είτε για δικές τους επιδιώξεις είτε από παραλείψεις και αφέλεια)  έγιναν αγκάθι στα πλευρά της ομάδας. Ο Καλαματιανός , συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε στην ομάδα της Καλαμάτας έβαλε τις βάσεις για την διάλυση της ομάδας. Τα ξέρετε όλοι μην τα επαλαμβάνουμε. Μόνο που τώρα και με αποδείξεις έχει βάλει το χεράκι του και στην χρεωκοπία της ομάδας και εμείς απαιτούμε από τη δικαιοσύνη να τον βάλει πίσω από τα κάγκελα, γιατί κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν επιτέλους σε αυτήν την υπόθεση, να τιμωρηθούν για όσα έχουν ΣΚΟΠΙΜΑ κάνει. Να μιλήσουμε για τον Χοιρίδη; Ο άνθρωπος δεν είχε μαντήλι να κλάψει και έκλεινε υπέρογκα συμβόλαια, πανάκριβα ξενοδοχεία, έφερνε και έδιωχνε παίκτες υποθηκεύοντας το μέλλον της ομάδας σπρώχνοντάς την ακόμη πιο κάτω, ακόμη πιο βαθιά, πληγώνοντας περισσότερο το γόητρο και την αξιοπιστία της, σε σημείο (έτσι για να θυμηθούμε κάτι από τα παλιά) στο εκτός έδρας ματς με την Καλλιθέα να τον ψάχνουν "φουσκωτοί" γιατί προφανώς τους είχε "δαγκώσει". Να μιλήσουμε για την διοίκηση πρωτοδικείου; Ναι φαίνεται ότι κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Και μετά άρχισαν τα όργανα...νέα μέλη αμφιβόλου προθέσεων και οικονομικής επιφάνειας  ερχόντουσαν και έφευγαν ξαφνικά χώρια τα ερωτηματικά...από εδώ οι μετοχές, από εκεί οι μετοχές...πού είναι οι μετοχές...δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να βρουν τις μετοχές; Εμείς ρωτάμε γιατί τα αδέρφια Σολόμωνίδη τις βρήκαν μέσα σε μια μέρα...Επίσης άνθρωποι που κατά καιρούς στελέχωσαν ή θέλησαν να στελεχώσουν την διοίκηση πρωτοδικείου εμφανίστηκαν μετά ως "επιτροπή σωτηρίας", προσήλθαν στην γενική συνέλευση του ερασιτέχνη (κάποιοι από αυτούς με τη συνοδεία "φουσκωτών"...) μόνο και μόνο για να μας πούνε ότι "εμείς λεφτά βάζουμε ελάχιστα , αλλά δεχόμαστε να μπούμε μπροστά"...για να διαχειριστούν τα λεφτά των Απολλωνιστών.....α, ρε κακομοίρηδες...Αδέρφια Σολομωνίδη...μπήκαν μπροστά και πήραν τις μετοχές....και μετά το χάος...και μετά τα ερωτηματικά και μετά η καχυποψία, οι ψίθυροι από εδώ και από εκεί...βρήκαν πόρτες κλειστές αλλά δεν νομίζουμε ότι χτύπησαν αρκετά, δεν τις ΒΡΟΝΤΗΞΑΝ. Μέχρι που μπήκαν στο σκεπτικό να συγχωνευτούμε με ομάδα Γ' εθνικής. Αυτό θα ήταν παγκόσμιο ρεκόρ....συγχώνευση προς τα κάτω. Πολύ αργά κατέθεσαν τις μετοχές στον Ερασιτέχνη Απόλλωνα για να βρεθεί λύση έστω με την μορφή συγκέντρωσης χρημάτων και από τον απλό κόσμο. Και έτσι ο Απόλλων όπως πολύ εύστοχα ειπώθηκε χθες έπεσε για ένα ποσό με το οποίο αγοράζεις ένα διαμέρισμα στην Καλαμαριά...

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ : Η ωραία κοιμωμένη, που ακόμη δεν λέει να ξυπνήσει. Μόνιμη αγωνία του Παπαδόπουλου οι λογαριασμοί του ρεύματος και του νερού. Το ανέφερε τόσες φορές που κατάντησε γραφικός πια. Ακόμη και χθες που η ομάδα πέθαινε, στον Ερασιτέχνη είχανε "μαντρώσει" τους γονείς των παιδιών των ακαδημιών και τους ζητούσαν λεφτά...Ο Παπαδόπουλος βολεύτηκε με την κερκιδούλα που του έταξε ο Ιωαννίδης και όλα καλά...Ανίκανος, άβουλος και νωθρός....χωρίς την πυγμή να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσει από την Πολιτεία αυτά που οι άλλες ομάδες θεωρούν πλέον αυτονόητα...την κρατική βοήθεια. Η θητεία του γράφεται στην ιστορία του Απόλλωνα με κατάμαυρα γράμματα. Δεξί του χέρι ο Ασλανίδης, ο οποίος την προηγούμενη Παρασκευή έγραφε άρθρο στο ΜΕΤΡΟΣΠΟΡ για τον αγώνα του ΠΑΟΚ αναφέροντας ότι "2000 Καλαμαριώτες βοήθησαν στην προσπάθεια της μεγαλύτερης ομάδας της Μακεδονίας"...Αυτός ο κύριος είναι ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσων του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, και ο Απόστολος Παπαδόπουλος ο άνθρωπος που τον τοποθέτησε σε αυτήν τη θέση. Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ : Δήμος Καλαμαριάς ή αλλιώς ο μεγάλος απών. Πού' σαι Χριστόδουλε, την θάψαμε την ομάδα , δεν χρειάζεται να χαλάσεις τις διακοπές σου, ούτε εσύ όυτε η αντιπολίτευση. Ξέραμε μιας και το δείξατε με κάθε τρόπο, ότι ο Απόλλων αποτελούσε την "καυτή πατάτα" για εσάς, αλλά τώρα μπορείτε να ηρεμήσετε και να μαλώνετε για τα δημοτικά αναψυκτήρια , για τα πάρκινγκ, για οτιδήποτε. Τη στιγμή που οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Περιστερίου (ο τελευταίος μάλιστα ακολούθησε και τον Ατρόμητο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη) έκαναν τα πάντα για τις ομάδες της περιοχής τους, ο Δήμος Καλαμαριάς αγόρασε 500 διαρκείας για τα οποία ΑΚΟΜΗ δεν έχει δώσει στον Απόλλωνα ολόκληρο το ποσό. Ο Δήμος Καλαμαριάς εδώ και χρόνια κάνει την πάπια στα προβλήματα του Απόλλωνα, αφήνοντας αβοήθητη την ομάδα που αποτελεί την μόνη "εξαγωγή" της Καλαμαριάς  στη χώρα. Παρόλα αυτά σε κάθε εκδήλωση της κοκκινόμαυρης οικογένειας δίνει το παρόν λέγοντας και μερικές χαζομάρες περί στήριξης για να περνάει η ώρα.

Σο ίδιο κλίμα νομάρχες, υπουργοί, υφυπουργοί και μακεδόνες βουλευτές. Κούφια λόγια και υποσχέσεις. Το να μιλάμε για μπίζνες και ψήφους είναι θεμιτό, το να πουλάμε παραμύθια και ιδεολογία είναι για όσους έχουν υποστεί λοβοτομή και εμείς μαλάκες δεν είμαστε κύριοι. Απεναντίας εσείς αποδείχτηκατε απρόθυμοι να βοηθήσετε τον Απόλλωνα. Η κάθαρση και η εφαρμογή των νόμων ξεκίνησε και σταμάτησε στον Απόλλωνα. Ή μήπως εμείς κάνουμε λάθος; Αλλά σύντομα έχουμε εκλογές και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο και τότε θα ξανάρθετε για παραμύθιασμα και για να μας δείξετε τις οδοντοστοιχίες σας. Αλλά τότε- και αυτό είναι ΥΠΟΣΧΕΣΗ-  η γιούχα και το φάσκελο θα πέσουν βροχή. Θα ακούτε Καλαμαριά και θα τρέχετε όλοι σας.

Μ.Μ.Ε : Προφανώς και σήμερα θα περισσέψουν τα τζάμπα δάκρυα και τα ωραία λόγια ("ένα κουράγιο είναι, ο Απόλλων θα ξαναβρεί το δρόμο του" Νίκος Πετρουλάκης) , άλλωστε συνηθίζεται όλοι να εκθειάζουν τον νεκρό. Σήμερα κλαίνε όλοι αυτοί που στις εκπομπές και τις φυλλάδες τους είχαν τον Απόλλωνα τελευταίο θέμα και προτιμούσαν να έκαναν είδηση το πώς και γιατί ΕΚΛΑΣΕ ο ένας ή ο άλλος παίκτης κάποιας ομάδας. Το επίπεδο της τοπικής δημοσιογραφίας το ξέρουμε όλοι. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικά/εκδοτικά συγκροτήματα λειτουργούν ως άτυπα γραφεία Τύπου ομάδων. Όταν αρχίσαμε να κράζουμε το Δαμήλο κάποιοι του έκαναν πλάτες και εμείς είμασταν τα "κωλόπαιδα" που δεν ικανοποιούμασταν με την παρουσία της ομάδας στην πρώτη κατηγορία. Ο σύνδεσμος πολεμήθηκε από δημοσιογράφους επειδή έθιγε τη ζαχαρένια τους και τις συμπάθειές τους. Φτάσαμε πρόσφατα στο σημείο τα ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ να προμοτάρουν την απένταρη "επιτροπή σωτηρίας" (μήπως επειδή κάποια από τα μέλη της είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ;) και το ΜΕΤΡΟΣΠΟΡ λυσσαλέα να προβάλλει ως μόνη λύση τη συγχώνευση με ομάδα Γ' εθνικής. Και η ερώτηση είναι: Αν ήταν άλλη ομάδα στη θέση του Απόλλωνα θα κράζατε τους πολιτικούς, ναι ή όχι; Αν κάποτε ρε Πετρουλάκη η εφημερίδα σου φτάσει στο χείλος του γκρεμού υπάρχει περίπτωση να επιδιώξεις συγχώνευση με άλλον όμιλο; Γιατί μέχρι και πριν από λίγο καιρό το ρεπορτάζ του Απόλλωνα στο ΜΕΤΡΟΣΠΟΡ ήταν ανυπόγραφο; Όλοι σας μπορείτε να κλαίτε σήμερα τον Απόλλωνα και από αύριο να συνεχίσετε ο καθένας την εκάστοτε προπαγάνδα του. Για εμάς, ναι εμάς τους λίγους. είστε από καιρό όλοι ΝΕΚΡΟΙ.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ : Στον πρώτο έρανο του συνδέσμου μας για την ομάδα κατάφεραν να συγκεντρώσουν 660 ολόκληρα ευρώ και χθες ενώ θάβαμε το νεκρό ζητούσαν φανέλες της όμάδας για να τις φοράνε στα φιλικά παιχνίδια που δίνουνε. Αυτοι οι άνθρωποι είναι η ζωντανή ιστορία του Απόλλωνα...

ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ : Ο Απόλλων μπορεί να θεωρείται ομάδα του Πόντου, όμως φάνηκε ότι το ποντιακό στοιχείο καμία σχέση δεν έχει με τον Απόλλωνα. Δεν έγιναν τα "ανοίγματα" θα έλεγε κάποιος. Σωστά. Αλλά όταν κινδυνεύει αυτό που εκφράζει τη φύτρα μου, εγώ είμαι αυτός που θα απλώσει το χέρι. Οι απανταχού Πόντιοι γύρισαν την πλάτη στον Απόλλωνα, τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα που εκφράζει τον Πόντο και ας το φέρουν βάρος στη συνείδησή τους.

 ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΕΣ : Ο κόσμος ό,τι κι αν λένε κάποιοι έχει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης. Κουράστηκε, σιχάθηκε αυτήν χρόνια αρρώστεια στους κόλπους της ομάδας, παρασύρθηκε από διάφορα λαμόγια που ήρθαν για να "φάνε" και μοιραία απομακρύνθηκε. Έτσι όμως - και το λέμε για πολλοστή φορά-έδωσε δικαίωμα σε κάθε απατεώνα να έρθει και κάνει το "κομμάτι" του με την ομάδα. 

Λάθη κάναμε και εμείς. Και μάλιστα πολλά. Το σημαντικότερο όλων ήταν ότι φανήκαμε ΠΟΛΥ ευγενικοί με πολλούς ανθρώπους. Και αυτό θεωρήθηκε αδυναμία. Ο πολιτισμός θεωρήθηκε αδυναμία. Αλλά μαθαίνουμε εύκολα και στο εξής αλλάζουμε γραμμή και θα φανεί και στο μέλλον.

Κλείνοντας...Παπαδόπουλε , ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη έχεις την ευθύνη να ορίσεις διοίκηση για τον Απόλλωνα της Δ' Εθνικής. Μην κάνεις το λάθος και παραδώσεις την ομάδα σε παράγοντες που είναι πλέον καμμένα χαρτιά. Άνρωποι που ασχολήθηκαν πρόσφατα με τον Απόλλωνα δεν έχουν θέση στη νέα κατάσταση. Φέρουν μαζί τους τα λάθη τους και πολλή μα πάρα πολλή καχυποψία. Για μια φορά απέδειξε ότι έχεις τα προσόντα να κυβερνήσεις το καράβι σωστά.

Και όποιος ηγηθεί του Απόλλωνα στο μέλλον  ας ξεχάσει το ROSSONERI. Εμείς ΜΟΝΟ γηπεδο, εμείς ΜΟΝΟ κριτική, εμείς ΜΟΝΟ παρουσία μέσα και έξω για την ομάδα. Τα καλά παιδιά πέθαναν μαζί με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ 

No comments:

Post a Comment

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 - Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΩΝ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ!!!