ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 - Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΩΝ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ!!!

March 07, 2010

COACH ΠΟΛΥΜΕΝΗΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Απόλλωνα ανέκαθεν έδινε χαρές στους φίλους της ομάδας. Από το περσινό ζενίθ και την απίστευτη πορεία του φέτος φτάσαμε στον υποβιβασμό, ας είναι καλά η διοίκηση Παπαδόπουλου και των παρατρεχάμενών του.
Ψάχνοντας να δούμε πώς και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο μιλήσαμε με τον Θόδωρο Πολυμένη τον μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας. Ο coach με το χέρι στην καρδιά μας είπε πράγματα αν μη τι άλλο διαφωτιστικά. Και πριν βιαστούν κάποιοι να αφορίσουν τα λεγόμενά του, ας διαβάσουν προσεκτικά, ας διαβάσουν "πίσω από τις γραμμές" και τελικά αν τιμούν τα παντελόνια που φοράνε ας βγουν δημόσια να καταθέσουν την δική τους εκδοχή της ιστορίας.


Coach τι πιστεύεις έφταιξε φέτος και η ομάδα από το περσινό ζενίθ έφτασε στο φετινό ναδίρ;

Κατ'αρχήν το πρώτο που έχω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν έχουν το παραμικρό μερίδιο ευθύνης οι αθλήτριες. Οι άλλοι μπορεί να φταίμε αλλά όχι οι Αθλήτριες.
Πρώτα απ΄ολους εγώ γιατί βλεποντας την κατάσταση που επικρατούσε από την αρχή της χρονιάς δεν παραιτήθηκα, να σας πω όμως ότι με τις διαβεβαιώσεις που πήρα για ομαλή λειτουργία του τμήματος και ότι θα μπορούσε η ομάδα να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν από την αποχώρηση αθλητριών(SOLVERSON,TOKMAKH,ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ,ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ) πίστεψα ότι όλα θα πηγαιναν καλά γιατί ομολογουμένως τα δύο πρώτα χρόνια παρ 'όλες τις δυσκολίες τα καταφέραμε και με το παραπάνω και φυσικά από την μεγάλη μου αγάπη για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
Να αναφέρω τι ?Την κακή διαχείριση στο θέμα των ξένων αθλητριών και ειδικά της DEREVJANIK που η κοπέλα ήταν πέρυσι από τις αιτίες της επιτυχημένης πορείας ,της KERR που δεν τηρήθηκε τίποτα από την συμφωνία ,των κοινοτικών που έμεναν σε αποθήκες αντί για σπίτια και να αναγκάζεται ο MANAGER κος ΣΠΑΝΙΔΗΣ να τις φιλοξενεί, με τα γνωστά αποτελέσματα για όλες, Και το αποκορύφωμα να τις βγάζουμε σουρωμένες ,ότι ξενυχτάνε και άλλα πολλά.
Φυσικά ο υποβιβασμός της ομάδος ποδοσφαίρου δημιούργησε προβλήματα στο οικονομικό αλλά γι' αυτό έπρεπε η διοίκηση να πάρει αποφάσεις γενναίες και ειλικρινείς πρώτα απ' όλα από υποχρέωση απέναντι στον κόσμο της Καλαμαριάς και έπειτα στους προπονητές και αθλήτριες .Κι' αυτό με βάση τα λεγόμενα του κου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ότι επειδή το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων θα έριχνε το βάρος εκεί. Συμφωνώ και 'γω ότι ήταν μεγάλο πλήγμα για όλους τους Καλαμαριώτες αλλά γι' αυτούς, όχι για τους αλεξιπτωτιστές που έβαλαν στόχο να διαλύσουν το ΜΠΑΣΚΕΤ και όχι μόνο (καταλαβαίνετε τι εννοώ).
Μην ξεχνάμε όμως ότι το μόνο τμήμα που έφερε επιτυχίες και τίτλους στην Καλαμαριά ήταν το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ !!!!!!!!!!Συγνώμη εδώ αν αδικώ το ΒΟΛΕΙ γιατί πραγματικά εκεί τα πράγματα δουλεύουν σωστά!!!!
Προσπαθήσαμε να φέρουμε αθλήτριες εγνωσμένης αξίας και την μόνη που καταφέραμε να αποκτήσουμε ήταν η ΣΠΑΝΙΔΟΥ η οποία ήρθε εξαιτίας του αδελφού της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της δικής μου παρουσίας και εκτεθήκαμε απέναντί της ,η κοπέλα τραυματίστηκε έκανε εγχείρηση και ακόμη δεν έχουν καλύψει τα έξοδα της εγχείρησης .Να μην αναφέρω και τα προβλήματα που είχε ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ για την αποπληρωμή στην ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ



Πόσο κοντά ή όχι ήταν φέτος η διοίκηση σε όλο το τμήμα;


Η διοίκηση δεν ήταν κοντά όπως τα προηγούμενα χρόνια !!Τα προηγούμενα χρόνια ο πρόεδρος ήταν παρόν σε όλες τις προπονήσεις όπως και ο κος ΜΠΟΥΡΤΖΗΣ και την πρώτη χρονιά η κα ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ. Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν .Επειδή υπήρχε πρόβλημα οικονομικό απομακρύνθηκαν και έμεινε μόνο ο ΣΠΑΝΙΔΗΣ. Εδώ αδικώ τον κο ΜΠΟΥΡΤΖΗ αλλά δεν μπορούσε να λύσει το πρόβλημα και απομακρύνθηκε!! !Πιστεύω ότι έκανε ό,τι μπορούσε!



Τι μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πρωταρχικά σταθερή και έπειτα να διεκδικήσει διακρίσεις;


Αυτό που έλεγα εδώ και 3 χρόνια. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ !!!
Ανέλαβα με προτροπή της διοίκησης ως υπεύθυνος Ακαδημιών. Διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε τίποτα. Όλα ήταν διαλυμένα.
40 παιδάκια και άλλα 30 αγωνιστικού τμήματος όλα έτοιμα να φύγουν σε άλλες ομάδες(δεν είχαν δελτίο) !Κατάφερα να πείσω τους γονείς
ότι όλα άλλαξαν. Πράγματι μετά από δουλειά 2 μηνών (ΙΟΥΛΙΟ-ΑΥΓΟΥΣΤΟ)καταφέραμε τα εξής:
-Απολύμανση χώρων ακαδημιών γενικότερα
-Επισκευή-στεγάνωση χώρων και δαπέδων με τα συνεργεία της εταιρίας μου χωρίς καμία αμοιβή και το τονίζω αυτό !!!!!
-Βαφή των χώρων των ακαδημιών με συνεργεία του ΔΗΜΟΥ.
-ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΨΟΥΣ 10000 € με την βοήθεια γονέα αγοριού από την ακαδημία που είχε πάρει την απόφαση πριν αναλάβω να πάει τον γιο του σε άλλη ομάδα της ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.
Τα χρήματα φυσικά δεν πήγαν στις ακαδημίες αλλά σε ανάγκες του συλλόγου άλλες.
-Αγορά ηλεκτρικών συσκευών για τις ανάγκες των τμημάτων με την βοήθεια γονέων του τμήματος νεανίδων.
-Συμφωνία με το γήπεδο του Φοίνικα για προπονήσεις και αγώνες έναντι αμοιβής.
-Και το σπουδαιότερο με την έναρξη της περιόδου εγγραφή 120 παιδιών και πλέον υπήρχε αισιοδοξία ότι κάτι καλό πήγαινε να γίνει.
Δυστυχώς όμως κάποιοι όπως είπα μόλις διαπίστωσαν τι γινόταν άρχισαν να κατεβαίνουν στις ακαδημίες και να δημιουργούν πρόβλημα !Είχα όμως υποσχεθεί στους γονείς που με εμπιστεύθηκαν ότι όταν θα διαπίστωνα ότι δεν θα μπορούσα να κάνω την δουλειά μου σωστά από σεβασμό προς αυτούς θα έφευγα. Έτσι και έγινε !!!Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κκ ΚΟΒΛΑΚΑ-ΜΑΥΡΙΔΗ ΒΑΣ.-ΤΑΛΑΝΤΖΙΔΗ-ΤΣΑΡΤΣΙΤΑΛΙΔΗ για την μεγάλη βοήθεια που είχα σε όλα τα παραπάνω.
Επίσης πρέπει η ομάδα να δημιουργήσει βάση δικών του αθλητριών μικρών σε ηλικία και να έχουν υπομονή οι ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ.
Τέλος ενεργοποίηση του κόσμου της ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ και ειδικά του συνδέσμου σας που τόσο μας έλλειψε φέτος αλλά καταλαβαίνω και εσάς ότι προέχει η αξιοπρέπεια!!!!




Με την ιστορία της τιμωρίας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία τι ακριβώς έγινε;


Απ'ότι γνωρίζω έχει επιβληθεί στην ομάδα πρόστιμο 30000 € και 3ετης αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Και αυτό γιατί όταν από τη αρχή της χρονιάς προέτρεπα επειδή υπάρχει οικονομικό πρόβλημα να μην δηλώσουμε συμμετοχή και αφού ενημέρωσα για ό,τι προβλέπονταν και όχι μόνο εγώ αλλά και η FIBA με φάκελλο που απέστειλε ,πάρθηκε απόφαση για την συμμετοχή μας. Με το πέρας του αγώνος με την ΑΡΑΝΤ ο προβληματισμός ήταν έντονος πλέον και πάρθηκε η απόφαση της αποχώρησης. Φυσικά εδώ το μόνο δίκιο που υπάρχει είναι ότι δεν υπήρξε η προσέλευση που όλοι επιθυμούσαμε αλλά αυτό είχε κάποιες αιτίες που όλοι γνωρίζουμε !!!!Και το σημαντικότερο ότι γίναμε διεθνώς ρεζίλι !!!!!Κάποιους μπορεί να μην τους άγγιξε άλλα εμάς όλους που προσπαθήσαμε να το πετύχουμε μας πόνεσε πολύ !!!!!!



Μήπως η ομάδα αγωνιστικά και διοικητικά δεν ήταν έτοιμη για έξοδο στην ευρώπη ή συνέβη κάτι άλλο ;



Με λίγα λόγια έστω και αν το ρόστερ της ομάδος δεν δημιουργήθηκε με βάση τον αρχικό σχεδιασμό εξαιτίας όλων όσον προανέφερα αγωνιστικά το πιστεύαμε σε σημείο του να πετύχουμε ακόμη και πρόκριση στην επόμενη φάση. Διοικητικά πιστεύω όμως δεν μπορούσαμε και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα !!!!!!

Τελικά από τον Απόλλωνα φέτος έλειψε το αυξημένο μπάτζετ ή υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που κράτησαν την ομάδα χαμηλά ;


Αν και είχαμε από τα χαμηλότερα μπατζετ της κατηγορίας πιστεύω ότι αν είχαμε ηρεμία θα είχαμε αν όχι ανάλογη πορεία με πέρυσι τουλάχιστον αξιοπρεπή χωρίς η ομάδα να προσπαθεί να σώσει την κατηγορία.
Τώρα όμως που εδώ και καιρό έχω αποχωρήσει από την ομάδα σκέφτομαι ότι ορισμένους του βόλευε αυτή η κατάσταση και ίσως να ήταν ο στόχος τους αυτός !!!!!
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΟΔΟΥΣ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ !!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ROSSONERI ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9 comments:

  1. Papadopoule to megalio sou teliwmo dn exei...
    gia akomh mia fora ta sunxaritiria mou sta paidia tou ROSSONERI!!!
    Sunxarhthria kai ston Polumenh bre8hke epitelous enas an8rwpos gia na ma8oume alh8eis...

    ReplyDelete
  2. Bravo...PAPADOPOYLE
    ligo emeine akoma gia na afanhseis oloklhrothka tn apollon to ergo ths katastrofhs s sunexizetai!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. ολα αυτα τα πολυ σωστα σχολεια αλλα και παρασκηνιακα ρεπορταζ που αναφερει ο coach θα πρεπει να λειτουργησουν ως οδηγος για το μελλον απεναντι σε καθε κατεργαρη στοματεα παραγοντα που ταζει γηπεδα παριστανει τον εφορα με εκατομυρια(μπουρτζης-χασεκιδης.....)και γενικος μας παραμυθιαζουν μια ζωη με τα μεγαλα λογια..ανοχη τελος σε παπαδοπουλους και καθε λογης ανθρωπους που συνεργασυηκαν με αυτον και εχουνε ακομα νταλαβερια σε καποιο τμημα του απολλωνα μαζι του....

    ReplyDelete
  4. epidi thelo eponima na ta xoso ston nteneke ton papadopoulo parakalo pite mou ti prepei na grapso ypoboli sxoliou os ... ti na grapso ekei pou lei dieythinsi URL

    ReplyDelete
  5. PARAKALO APONTISTE MOY stin dieythinsi anastasios73@in.gr

    ReplyDelete
  6. δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά μόνο το επώνυμό σου......εφόσον θες να εκφέρεις άποψη επώνυμα...εννοείται ότι μηνύματα με βωμολοχίες απορρίπτονται.......επομένως πρόσεχε τη γλώσσα σου για να μη χάσεις το δίκιο σου

    ReplyDelete
  7. Αν σωθεί το γυναικείο τι θα πούμε στον κόσμο μας που τόσο καιρό κράζαμε?

    ReplyDelete
  8. προς "ανώνυμο"....στον κόσμο θα πούμε ότι η διοίκηση έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να ΡΙΞΕΙ την ομάδα αλλά το αγωνιστικό τμήμα είχε άλλη άποψη.

    ReplyDelete
  9. ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΠΟΥΦΟΙ( ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ DNA ΤΟΥΣ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ...ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ...ΞΥΔΙ.....ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ

    ReplyDelete

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 - Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΩΝ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ!!!