ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 - Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΩΝ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ!!!

October 03, 2009

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αύριο λοιπόν έχουμε εκλογές...την κορυφαία λειτουργία της Δημοκρατίας , έτσι δεν λένε τουλάχιστον; Στη χώρα βέβαια  που οι κανόνες "τεντώνονται" ανάλογα με τα συμφέροντα που πρέπει να εξυπηρετηθούν η Δηοκρατία κατήντησε και αυτή...επιλεκτική. Μαζί της και οι νόμοι της.

Νόμοι που εφαρμόζονται ΜΟΝΟ εις βάος αδύναμων, αυτών που είναι στην "απ' έξω", είς βάρος ομάδων σαν τον Απόλλωνα. Έναν Απόλλωνα που έχασε 2 ολόκληρες κατηγορίες μέσα σε ένα καλοκαίρι σπάζοντας ίσως το παγκόσμιο ρεκόρ.  Και τελικά τις έχασε ο Απόλλων τις κατηγορίες ή μήπως του τις "έχασαν" κάποιοι άλλοι;

Προφανώς δεν θα μαθευτεί ποτέ. Αυτό που είναι προφανές σε όλους είναι ότι άλλες ομάδες με υπερπολλαπλάσια χρέη συνεχίζουν απρόσκοπτες την πορεία τους. Τελευταίο τρανό παράδειγμα (και ευτυχώς είναι πολλά μαζεμένα τώρα τελευταία, έτσι για να ενισχύεται η συλλογική μνήμη) η μπασκετική ΑΕΚ...χρέη 14 εκατομμυρίων και όμως η ζωή συνεχίζεται κανονικά.

Καημένε Απόλλωνα, ούτε προεκλογικά πλέον δεν αξίωσαν να ασχοληθούν μαζί σου, ούτε για να σε κοροϊδέψουν, ούτε για τα μάτια του κόσμου. Σήμερα διαβάζουμε στο GOAL ότι τις τελευταίες 48 ώρες από τα ταμεία της ΓΓΑ εκταμιεύθηκαν μερικά (μερικά...πολλά) εκατομμύρια για να κλείσουν συμβάσεις και να "κλειδώσουν" ψήφοι...Καημένε Απόλλωνα, μόνιμα εκτός παιχνιδιού. Τις τελευταίες εβδομάδες εκτάσεις και γήπεδα "μοιράστηκαν" από εδώ και από εκεί , ακόμα και μέσα στον "ζωτικό σου χώρο"...εσένα σε βόλεψαν με μια κερκίδα κουτσουλιά-ταφόπλακα στο μέλλον σου. Και το εξοργιστικό είναι ότι το θέμα παρουσιάστηκε και σαν "δώρο" στον Απόλλωνα και την ιστορία του.

Αυτοί όμως που επικαλούνται την ιστορία σου θα έπρεπε να ξέρουν καλύτερα. Γιατί οι απανταχού Απολλωνιστές είναι διαβασμένοι και ξέρουν. Πάντα το απόπαίδι...και ο Απόλλωνας και τα παιδιά του, οι Πόντιοι σε όλη την Ελλάδα. Πεταμένοι σε "γκέτο" όταν ήρθαν στην μητέρα Ελλάδα, "πεταμένος" και ο Απόλλων, ο μόνιμος "λεπρός" για το αθλητικό και κοινωνικοπολιτικό κατεστημένο αυτής της πόλης, αυτής της χώρας.

Χρόνια ολόκληρα, με κάθε τρόπο μας λένε ότι δεν μας γουστάρουν, δεν μας θέλουν. Τον περισσότερο καιρό τον περάσαμε και εμείς βαυκαλιζόμενοι με την σπουδαία, προσφυγική ιστορία της ομάδας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε ξυπνήσει, διοικήσεις, αθλητές και φίλαθλοι. Ακόμη και στην Δ' εθνική κατηγορία βρέθηκε διαιτητής να παίξει εξώφθαλμα κόντρα τον Απόλλωνα, στα Μουδανιά.

Μας το έχουνε πει σε ολους τους τόνους, και ας το καταλάβουμε για να κανονίσουμε την πορεία μας. Το σύστημα δεν "σηκώνει" ιδεολόγους" και "καλά παιδιά". Το σύστημα φτιάχτηκε από και για "καταφερτζήδες". Ο Μάκης Ψωμιάδης καταδίκαστηκε με μη εξαγοράσιμη ποινή και σφυρίζει αδιάφορα και τάζει πριμ 30 χιλιάδων ευρώ στους παίκτες του για νίκη με τον ΠΑΣ.

Αυτό είναι το σύστημα κύριοι. Καιρός να ξυπνήσουμε όλοι μας και να αποφασίσουμε. Αν θέλουμε να είμαστε μέρος του θα πρέπει να παίξουμε με τους κανόνες του.....αν όχι κλείνουμε το μαγαζί και το κάνουμε εξωραϊστικό σύλλογο και διοργανώνουμε εκδρομές στη φύση και στα μουσεία.

Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, των δομών της...και η κοινωνία είναι βαθιά πολιτική από τη φύση της, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Αύριο έχεις φωνή, φώνή που μετράει, ίσως η μόνη φορά που η φωνή του καθενός μας κάνει τη διαφορά...μέχρι δηλαδή να αποκαλυφθεί κάποτε πώς ούτε η "κάλπη" δεν είναι αδιάβλητη.

Σκέψου λοιπόν πριν πας να ψηφίσεις αύριο ότι αν σε κοροϊδεύουν για κάτι τόσο καθημερινό και "ασήμαντο" (έτσι δεν λένε πολλοί;) όπως το ποδόσφαιρο, πόσο περισσότερο κάποιοι θα σε κοροϊδέψουν για σημαντικότερα θέματα.

Εμείς δεν λέμε ρίξε πράσινους, γαλάζιους, μπλε ή κόκκινους ή μαύρους. Αν κάναμε κάτι τέτοιο θα είμασταν και εμείς μια από τα ίδια. Εμείς λέμε χρησιμοποίησε το μυαλό σου και διάλεξε αυτό που πιστεύεις ότι θα βοηθήσει τη ζωή σου να γίνει καλύτερη, έχοντας πάντα στο νου σου το πώς λειτουργεί στο σύστημα.

Εμείς λέμε τώρα και θα το λέμε τώρα, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, κομμάτων και προσώπων, ότι υποστηρίζουμε την κοκκινόμαυρη κυβέρνηση, την κυβέρνηση του Απόλλωνα. Και λέμε ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να απαιτούμε, να χτυπάμε το χέρι στο τραπέζι για ολοένα περισσότερα για την αγαπημένη μας ομάδα. Αν δεν ζητήσουμε δεν μας χαριστεί τίποτα αδέρφια.

Να μάθουμε να είμαστε απαιτητικοί και εκλεκτικοί, να μην βολεύομαστε με ψίχουλα όταν άλλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια. Να μάθουμε να ζητάμε το τέλειο, το άπιαστο για να μας δοθεί το καλύτερο δυνατό, το καλύτερο δυνατό σύμφωνα με τις ανάγκες μας και την ιστορία της ομάδας που αγαπάμε. Διαφορετικά μια ζωή θα μας δίνουν κερκίδες κουτσουλιές και θα λένε ότι "χτίσαμε γήπεδο στον Απόλλωνα".

Αδέρφια ξυπνάτε...αφού μας χτυπάνε, ας τους χτυπήσουμε και εμείς. Αύριο είναι η ευκαιρία.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

No comments:

Post a Comment

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 - Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΩΝ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ!!!